top of page
  • Riikka

Mitä kuuluu kässärille, osa 2 – lepo tekee hyvää?

Updated: Dec 4, 2022

Minulle kävi niin kuin aika monelle blogin kirjoittajalle. Aikaa kului eikä yhtään postausta ilmestynyt.


Kevät oli töissä niin kiireistä että kirjoittamiselle tai kirjoittamisesta kirjoittamiselle ei juurikaan jäänyt aikaa. Kesäloma alkoikin täydellisellä levolla. Ensimmäisen viikon käytännössä vain nukuin, ensiksi pitkät yöunet ja sitten päikkärit.


Nyt kun toinen lomaviikko on alkamassa, huomaan ajattelevani kirjoittamista enemmän ja enemmän. Eilen uimassa kirjoitin päässäni yhden kappaleen uuteen kässäriini. Nyt tarkoitukseni on kirjoittaa se myös ihan oikeasti, jos vielä muistan, mitä eilen suunnittelin.


Kolmas palaute käsikirjoituksesta


Mutta entä SE kässäri? Sain toukokuun alussa kolmannen palautteen käsikirjoituksestani. Kaikesta työkiireestä huolimatta olin ennättänyt työstää kässäriäni helmikuussa saamieni neuvojen mukaan. Olin kirjoittanut lisää tekstiä ja poistanut vanhaa. Minulla on neljä eri henkilöä äänessä, kirjoitin vähän lisää yhden henkilön näkökulmasta ja tiivistin päähenkilön osuutta.


Nyt minun pitäisi muokata tekstiä niin että henkilöillä olisi jokaisella oma tyyli ja ääni. Tällä hetkellä kaikkien neljän henkilön tekstit ovat liian samanlaiset, vaikka toki niissä on nytkin eroavaisuutta. En ole vielä aloittanut muokkausurakkaa vaan olen valmistautunut siihen lukemalla kirjoja, joissa on useita henkilöitä ja heillä omat tyylit.


Viikon päästä alkaa kirjoittamiskurssi ja silloin minulla on tarkoituksena sekä kirjoittaa uutta tekstiä (erityisesti tunneilla tehtävät kirjoitusharjoitukset sopivat tähän tarkoitukseen hyvin) ja vapaa-ajalla muokata ensimmäistä kässäriäni. Haluaisin pian jo päästä siitä eroon, kun olen yli vuoden elänyt ja hengittänyt (eikös niin se sanonta kuulu) yhtä ja samaa tekstiä. Tiedän, useammat kirjoittavat vuosikausia, jopa vuosikymmeniä samaa tekstiä. Minä olen aika kärsimätön ja pystyn päättämään, milloin joku teksti on ”valmis” ja kässäri on minusta jo lähes "valmis". Uutta kässäriä on hauska kirjoittaa enkä malta odottaa saavani elää ja hengittää sitä vaihteen vuoksi.


Ai niin – syksyllä alkavat kirjoittamisen opinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa!


Kesäinen maisema, puita ja rinne.
Kesäisessä maisemassa mieli lepää ja syntyy ehkä uusia ajatuksia?

53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page