top of page
  • Riikka

Kirjoittajan vuosi 2023

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä summata kulunut kirjoittajan vuosi. Se on ollut:



✨ vaihteleva: alkuvuonna kirjoitin joka päivä ja sain kässärin huhtikuussa valmiiksi. Ja sen jälkeen en sitten kirjoittanutkaan mitään yli puoleen vuoteen. Opin vieläkin vahvemmin sen, että kirjoittamista ei voi pakottaa. Joskus oma mieli ei ole siinä asennossa, että kirjoittaminen olisi mahdollista, ja se on vaan pakko hyväksyä.



✨ innostava: ihastuin draaman kirjoittamiseen. Näytelmän kirjoittaminen on hauskaa ja palkitsevaa, tekstiä tarvitsee kirjoittaa paljon vähemmän kuin proosassa, joten valmista tulee nopeampaa. En ihan saanut näytelmääni tänä vuonna valmiiksi, mutta aika pitkällä se on jo.



✨ ajatuksia herättävä: olen pohtinut paljon kirjoittamista harrastuksena ja sitä, miksi harrastaa jotain, jonka tekemiseen pitää pakottaa itsensä. Pohdin edelleen myös aihetta kirjoittaminen ja häpeä, mistä aion kirjoittaa Instagramiin myöhemmin.



✨ lukuhaasteen tuottamaa iloa: lukuhaaste meinasi mennä suorittamisen puolelle mutta pidin itselleni puhuttelun ja olen sen jälkeen pitänyt lukemisen iloisena asiana enkä ole stressannut puuttuvia lukuhaastekohtia. Ainakaan kovin paljon.


Vuodelta 2024 odotan kirjoittamisen ja lukemisen iloa. Kevään aikana minun on tarkoitus suorittaa kirjoittamisen aineopinnot valmiiksi. Haluan myös aloittaa seuraavan romaanikäsikirjoituksen.


Kirjoittaminen on asioiden tarkastelua uudesta näkökulmasta.



46 views0 comments
bottom of page