top of page
  • Riikka

Mitä palautetta annan harjoitusteksteistä?

Updated: May 5, 2021

Haluisin perustaa kirjoituskurssin verkkoon, koska minulle oli suuri kynnys – ja on vieläkin – pyytää palautetta teksteistäni. Ajattelin, että palautteen pyytämistä helpottaisi, jos sitä voisi saada anonyymisti itselle tuntemattomalta henkilöltä.


Minä pidän tekstien editoinnista. Olen tehnyt sitä työkseni pitkään. Luovan kirjoittamisen tekstien editoinnista minulla ei ole juurikaan kokemusta. Muutamaa kirjoituskurssia lukuun ottamatta en ole antanut palautetta muiden luovan kirjoittamisen teksteistä. Mutta tiedän, mistä hyvä teksti rakentuu.


Haluan palautteessani antaa vain ja ainoastaan positiivista palautetta, ja kertoa mitä hyvää minun mielestäni tekstissä on. En tule analysoimaan tekstejä kovin tarkkaan, koska ne ovat harjoitustekstejä. Sen sijaan poimin tekstistä ne kohdat, joissa on lukijan kannalta hauskaa, liikuttavaa, oivaltavaa tai kaunista tekstiä.


En tallenna tekstejä itselleni enkä julkaise niitä missään. Tarvitsen ainoastaan sähköpostiosoitteen, johon palauttaa teksti. Oletan, että yksi teksti on maksimissaan puoli liuskaa pitkä. Tarkoitus on tehdä nopeita ja lyhyitä harjoituksia.


Olen itse saanut rohkaisua ja tukea kirjoittamiseen, ja haluan nyt auttaa ja rohkaista muita.

Jos haluat palautetta tekstistäsi, voit lähettää sen minulle nimettömästi tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella >>




Luminen metsä, puiden välistä näkyy aurinko.
Etsin teksteistä ne kohdat, joissa aurinko pääsee pilkahtamaan.

45 views0 comments
bottom of page