top of page
  • Riikka

Kirjoittamisen opinnot avoimessa yliopistossa

Hain ensimmäisen kerran Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamisen opintoihin syksyllä 2019. Jäin silloin puolen pisteen päähän sisään pääsystä. Tänä keväänä hain uudelleen ja tällä kertaa minut hyväksyttiin opintoihin.


Jälkikäteen olen ollut tyytyväinen etten ensimmäisellä kerralla tullut valituksi. En silloin vielä ollut kirjoittanut muuta kuin asiatekstejä ja tietämykseni (kuten kokemukseni) luovasta kirjoittamisesta oli hyvin vähäistä. Pääsykokeiden pistemääräni noususta haluan päätellä, että kirjoittamiseni on kehittynyt tässä kahdessa ja puolessa vuodessa.


Suosittelenko kirjoittamien opintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa?


Suosittelenko opintoja? Kyllä. Olen käynyt ensimmäistä kurssia muutaman viikon ja jo nyt koen oppineeni. Kurssin verkkoluento käsitteli aistivoimaista kirjoittamista: miten tuoda vahvoja mielikuvia lukijalle? Luennoitsija Kaisa Suvanto luetteli muun muassa seuraavat asiat:

  • immateriaalinen aines, varjot, vesi, sumu

  • kasvit, kankaat

  • liike (valo, säteily, syttyminen, kimaltelu)

  • älä unohda kosketusaistia!


Kävin tekstini läpi ja lisäisin vahvoja mielikuvia tuovia asioita tekstiini. Eli oppi meni suoraan käytäntöön!


Jos sinua kiinnostavat opinnot, käy tutustumassa niiden sisältöön verkkosivuilla >>


Suosittelen opintoja, jos haluat oppia lisää ylipäätään kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta, haluat tulla paremmaksi kirjoittajaksi, haluat sivistää tai haastaa itsesi.


Kursseissa on paljon kirjoittamista ja lukemista, joten niihin on varattava tarpeeksi aikaa. Onneksi valittavana on sekä verkkokursseja että oppimistehtäviä, myös luentokursseja. Minä suoritan opinnot sekä verkkokursseina että tekemällä oppimistehtäviä, joissa opintojen tekemisen aikatauluun pystyy itse vaikuttamaan.


Kerron lisää opinnoista kunhan kerään lisää kokemuksia eri kursseista!



Vaaleanpunaisia kukkia puussa.
Välillä kirjoittaminen on sumuista, linssi ei tarkenna mutta oppimisen kautta kirjoittamiseen tulee enemmän terävyyttä.


157 views0 comments
bottom of page